mobile

Nowy harmonogram kładki na Ołowiankę

Od 1 kwietnia do 31 października zwodzona kładka na Ołowiankę będzie działać zgodnie z letnim harmonogramem. W ciągu pełnej godziny jej pierwsza połowa przeznaczona będzie dla jednostek pływających, druga - dla pieszych. Obrotowa kładka na Wyspę Spichrzów będzie w większości dla pieszych. Sezon letni zwodzeń mostu w Sobieszewie rozpocznie się 30 kwietnia

Informacja prasowa
Nowy harmonogram kładki na Ołowiankę

Kładka na Ołowiankę co pół godziny

Przeprawa na Wyspę Ołowiankę, której zarządcą jest Gdański Zarząd Dróg i Zieleni zwodzona będzie od godz. 7:00 do północy co pół godziny. W nocy będzie opuszczona (dostępna dla pieszych) i podnoszona jedynie na wcześniejsze zgłoszenie jednostek pływających.

Kładka na Wyspę Spichrzów

Kładka obrotowa na Wyspę Spichrzów, zarządzana przez firmę GFA, ze względu na prace budowlane przy modernizacji Długiego Pobrzeża będzie obracana na potrzeby jednostek pływających wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu. Skorzystają na tym piesi, bo dla nich będzie dostępna przez większość czasu. Taki harmonogram obowiązywał będzie co najmniej do 31 sierpnia.

Od 30 kwietnia letnie zwodzenia mostu w Sobieszewie

Od ostatniego dnia kwietnia sezon letni zwodzenia rozpocznie się również na moście 100-lecia Odzyskania Niepodległości Polski w Sobieszewie. Do 30 września most będzie otwierany dla jednostek pływających po wcześniejszym zgłoszeniu w godzinach 8:30, 10:30, 13:00, 14:30, 17:00 i 19:00 w dni robocze. Jeśli żadna z jednostek nie zgłosi potrzeby zwodzenia obiektu pozostanie on opuszczony. W soboty, niedziele i święta dodatkowo most podnoszony będzie o godz. 21:00.

fot.Krzysztof Mystkowski-KFP/gdansk.pl

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda