Wolt wjechał do Gdyni!
Niebiescy kurierzy na ulicach trzeciego miasta w Polsce; drugiego w Trójmieście. Wolt to szeroko rozpoznawalna i doceniana w Europie aplikacja do zamawiania jedzenia. Na polskim rynku działa od września 2018 roku. Dotychczas była dostępna dla mieszkańców Gdańska i Warszawy, jednak zgodnie z zapowiedziami, fińska spółka postanowiła rozszerzyć działalność i wprowadziła aplikację również w Gdyni.
W czasie intensywnych przygotowań do Świąt czy w okresie noworocznym, mieszkańcy Gdyni nie muszą już samodzielnie przygotowywać posiłków – Wolt, jedna z najlepiej rozwijających się firm z obszaru nowych technologii w Europie, nagrodzona m.in. przez Apple, dostarczy jedzenie w czasie do 40 minut!
– Sugerując się imponującymi wynikami z Gdańska oraz odpowiadając na prośby klientów, zdecydowaliśmy się udostępnić innowacyjną aplikację także dla mieszkańców Gdyni – mówi Nicolas Jedraszak, General Manager, Wolt Polska. – Aktualnie Wolt działa w 11 krajach w Europie i zrzesza ponad milion zarejestrowanych użytkowników.
Dlaczego Gdynia? Mieszkańcy Trójmiasta lubią dobre jedzenie i coraz częściej decydują się na konsumpcję posiłków z ulubionych restauracji w domu lub pracy. Oszczędzają czas na przejazdy oraz oczekiwanie w lokalu na jedzenie. Wolt współpracuje w Gdyni z najlepszymi restauracjami: m.in. Carmnik, Śródmieście, Haos, Mąka i Kawa, Restauracja Familia, Tako. W najbliższych dniach pojawi się także Neon.
Aplikacja Wolt słynie ze starannego doboru restauracji i doskonałej obsługi klienta. Usługa pozwala na wybór odpowiedniego lokalu spośród tych, które są w pobliżu klienta, a sam proces składania zamówienia to zaledwie kilka kliknięć. Jednocześnie klient może śledzić przebieg realizacji zamówienia w czasie rzeczywistym, od przygotowania posiłku aż po trasę kuriera. Responsywność dostawców, czyli 40 sekund przez live chat, jest jedną z najszybszych na rynku.
W jaki sposób realizowane są dostawy? Wolt wykorzystuje transport rowerami, skuterami i samochodami, a doręczenie zajmuje do 40 minut, łącznie z czasem przygotowywania posiłków, które są dostarczane w podgrzewanych lub termicznych torbach.
Do końca roku firma zamierza rozszerzyć ofertę restauracji oraz zasięg swoich usług o kolejne obszary we wszystkich dotychczasowych lokalizacjach.
źródło fotografii: wolt.com