Warsztaty kulinarne: WEGE AZJA
Tematem warsztatów będzie kuchnia azjatycka w wersji wegetariańskiej.
Opowiem o niezastąpionych składnikach azjatyckich potraw, takich jak: trawa cytrynowa, liście limonki kaffir, imbir, czosnek i mleko kokosowe. Dowiesz się jak ugotować idealny ryż, który stanowi bazę do dań kuchni Dalekiego Wschodu oraz jak zrobić chińskie bułeczki bao na parze.
Wspólnie przygotujemy:
Zupa tom yum
Bułeczki bao z bakłażanem i pieczarkami
Stir fry z warzywami, tofu i makaronem
Idealny ryż
W czasie warsztatów będziemy wspólnie jeść przygotowane potrawy.
Prowadząca:
Judyta Warzecha-Grzymała (Kolektyw Samo Dobro)
Azja to jedna z moich ulubionych destynacji. Uwielbiam jeść uliczne dania i zwiedzać nocne targi jedzeniowe. Kuchnia azjatycka jest szybka w przygotowaniu, dobrze wygląda i pachnie. Nie jest wcale skomplikowana, a ja lubię się dzielić jej sekretami.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są niezbędne sprzęty kuchenne
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Cena 120 zł/ os
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc.
Zgłoszenie proszę kierować na mail: judyta.warzecha@gmail.com
W zgłoszeniu prosimy wpisać w tytule temat warsztatu, a poniżej imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.