W CENTRUM HANDLOWYM OSOWA BĘDĄ KISIĆ KAPUSTĘ
3 grudnia w CH Osowa w ramach kolejnej edycji jarmarku Żuławskie Smaki odbędą się warsztaty z kiszenia kapusty. Bezpłatne warsztaty potrwają od godziny 14:00 do godziny 16:00, a jarmark produktów regionalnych odbywać się będzie przez cały weekend.
W najbliższy weekend Centrum Handlowe Osowa przygotowało dla swoich klientów wyjątkową atrakcję. W niedzielę, 3 grudnia, przeprowadzone zostaną otwarte warsztaty z przygotowywania kiszonej kapusty - niezbędnego składnika świątecznych potraw. Wszystkie chętne osoby będą mogły się dowiedzieć, jak odpowiednio poszatkować, doprawić i właściwie ubić
warzywo za pomocą tłuczka. Prowadzący opowiedzą o historii i tradycji kiszenia oraz wskażą na prozdrowotne korzyści płynące ze spożywania kiszonek. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się, jak odróżnić kapustę kiszoną od kwaszonej i jakie są różnice pomiędzy tymi produktami.
- Warsztaty skierowane są głównie dla dzieci, ale zachęcamy także rodziców, by wzięli w nich udział. Przekazywana wiedza podczas zajęć będzie bardzo cenna i ciekawa dla każdego” - zaprasza Aleksandra Słowińska, Dyrektorka Centrum Handlowego Osowa.
Źródło fotografii:
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kapusta-kiszona-domowa