mobile

Max - Burgery z pasją

Szwedzka sieć MAX Premium Burgers otworzyła w Gdańsku kolejną restaurację. Już od 27 czerwca br. mieszkańcy Trójmiasta mogą spróbować menu MAX. Na otwarciu pojawił się Richard Bergfors, CEO MAX Premium Burgers.

Max/redakcja
TAGI
Max - Burgery z pasją

„Otwarcie restauracji w Gdańsku jest kolejnym krokiem ku ekspansji MAX na polskim rynku. Gdańsk, jako kierunek turystyczny jest dla nas naprawdę ważny. Mamy nadzieję, że lokal w Trójmieście będzie cieszył się tak dużym powodzeniem, jak ten otwarty we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej” – mówi Richard Bergfors, CEO MAX Premium Burgers.

Lokal MAX znajdujący się przy ulicy Przywidzkiej 11 został otwarty o godzinie 10:00. Na wszystkich gości czekały wysokiej jakości burgery, dodatki i desery, a także specjalnie przygotowana z tej okazji oferta: zestaw Frisco, w którego skład wchodzi kultowy Frisco Burger, chrupiące frytki ze skórką Crispy Fries oraz wybrany napój, będzie dostępny w cenie 12,95 zł, promocja potrwa tylko do 15 lipca.

- Pierwszy lokal MAX w Polsce utworzyliśmy zaledwie pół roku temu we Wrocławiu. Wyniki przekroczyły nasze oczekiwania. Od czasu otwarcia w naszym wrocławskim lokalu jada średnio 1000 klientów dziennie. Polacy polubili smak naszych burgerów w równym stopniu co Skandynawowie- dodaje  Richard Bergfors.

Drugi lokal sieci MAX w Polsce otworzyliśmy w Gdańsku ze względu na stale rosnącą liczbę mieszkańców tej aglomeracji oraz możliwość wyboru atrakcyjnej lokalizacji. Gdański lokal charakteryzuje dostępność dla kierowców. Wszystkie punkty gastronomiczne skandynawskiej sieci będą otwarte na opcję driving.

Burgery to nasza pasja!

W Szwecji burgery serwowane przez MAX wygrywają testy smaku od początku istnienia firmy, czyli od 50 lat. W Polsce, w 2017 roku MAX zwyciężył w ślepym teście smaku przeprowadzonym przez niezależną agencję badawczą Kantar Millward Brown. Z badania wynika, że smak flagowego burgera Frisco wybiera aż 59% respondentów, tym samym firma pokonała dwa burgery serwowane przez międzynarodowe sieci: Big Mac z McDonald’s oraz Whopper z Burger King.

W polskim menu restauracji dostępne są zarówno burgery mięsne (wołowina i kurczaki pochodzące w 100% od polskich dostawców), jak i bogata oferta wegetariańska oraz wegańska. Klienci mogą skosztować także shake’ów premium w gamie kilku smaków.

- Wśród wielu propozycji na kulinarnym rynku wyróżnia nas zróżnicowane, ekologiczne menu. Chcemy serwować klientom przede wszystkim dobre w smaku burgery, bez względu na to, czy są oni smakoszami tradycyjnych burgerów wołowych, burgerów z kurczaka czy też smaków wegetariańskich i wegańskich. Jak dotychczas nasze produkty miały neutralny wpływ na środowisko naturalne, jednak już od przyszłego tygodnia działalność naszego przedsiębiorstwa będzie charakteryzować się dodatnim wpływem na środowisko naturalne. Oznacza to, że każdy kęs hamburgera zamówionego w naszej sieci przyczyni się do odbudowy zasobów naturalnych- zachęca CEO MAX Premium Burgers.

MAX jest rodzinną firmą założoną w północnej Szwecji 14 czerwca 1968 roku. Oprócz serwowania najlepszych burgerów MAX postawił sobie również za cel zmianę przyzwyczajeń żywieniowych konsumentów. 50 % produktów sprzedawanych przez sieć to produkty inne niż czerwone mięso. Firma również angażuje się na szeroką skalę w projekty ekologiczne polegające na sadzeniu drzew i zalesianiu obszarów.

- chcemy przyczynić się do zatrzymania globalnego ocieplenia i jesteśmy praktycznie jedyną firmą gastronomiczną, która postawiła sobie taki cel. Jesteśmy marką rodzinną i właśnie dlatego zatrzymanie niekorzystnych zmian klimatycznych jest dla nas takie ważne. Istniejemy dopiero przez okres dwóch pokoleń i mamy ambicję rozwijać się jeszcze przez 50 czy nawet 100 lat. To nie będzie możliwe, jeśli nie powstrzymamy degradacji środowiska naturalnego. Nasz cel nie będzie możliwy do zrealizowania- deklaruje Richard Bergfors.

7-10% zysków MAX jest przeznaczanych na działalność charytatywną prowadzoną zarówno w krajach trzeciego świata, jak i w bezpośrednim sąsiedztwie stanowiącym otoczenie biznesowe przedsiębiorstwa.

Czas na Gdańsk!

Gdańska restauracja MAX Premium Burgers jest zlokalizowana w handlowym sercu dzielnic Szadółki i Kowale. Lokal powstał na skrzyżowaniu ul. Przywidzkiej i Władysława Czermińskiego, pomiędzy dwoma węzłami zjazdowymi z Obwodnicy Trójmiasta. Restauracja w Gdańsku została zrealizowana z myślą o zmotoryzowanych, posiada linię drive-in oraz 35 miejsc parkingowych do dyspozycji klientów. Wnętrze restauracji zaprojektowane przez słynnych szwedzkich architektów Wingårds, cechuje przede wszystkim połączenie skandynawskiego minimalizmu oraz funkcjonalności. Gdański MAX został zaadaptowany przez Towarzystwo Inwestycyjne Investing. Projektanci skupili się na charakterystycznych dla szwedzkich architektów Wingårds detalach, zachowując indywidualny skandynawski design projektu. Goście będą mogli zamawiać posiłki zarówno przy ladzie, jak i poprzez interaktywne kasy ekspres. Ponadto przy stolikach zostały zainstalowane gniazdka prądu, które umożliwią naładowanie telefonu lub laptopa w trakcie posiłku. Lokal ma 460 m kw. i znajduje się w nim 193 miejsc siedzących (łącznie w patio i sali konsumpcji). Zarządzaniem restauracją zajmie się Aleksandra Stępień.

 

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda