Trójmiasto śladami Magdy Gessler
Tawerna Dominikańska, Tapas Rybka oraz Czardasz to nazwy restauracji, których właściciele po ratunek przed bankructwem zwrócili się do znanej z programu „Kuchenne rewolucje” Magdy Gessler. Czy restauracje wciąż czerpią z pomysłów gwiazdy gastronomii?
FOT. FACEBOOK RESTAURACJI TAPAS RYBKA
Do bijącego rekordy popularności programu, zakwalifikowało się kilka trójmiejskich restauracji, których właściciele mieli problem ze znalezieniem pomysłu na dobrze prosperują- cy biznes. Dzięki pomocy Magdy Gessler restauracje zmieniły swój profil i dziś świetnie sobie radzą.
Na facebookowym profilu, należącym do gdańskiego Czardasza, możemy przeczytać same świetne opinie. Podobnie klienci wypowiadają się o Tawernie Dominikańskiej. – Bardzo smaczne jedzenie, porcje olbrzymie, obsługa pierwszoligowa, muzyka na żywo, która jeszcze bardziej zachęca – możemy przeczytać na ich stronie.
Odwiedzający lokal Tapas Rybka polecają w szczególności pstrąga.– Pyszny pstrąg z masłem czosnkowym, dorsz w panierce serowej cudowny! Warto wejść na obiad.
Nie tylko „Kuchenne rewolucje”
Oprócz restauracji znanych z programu „Kuchenne rewolucje”, jurorka Master Chefa w wydanym przez siebie przewodniku poleca jeszcze kilka trójmiejskich lokali. Aby ułatwić wybranie wartych uwagi miejsc, gwiazda „Kuchennych rewolucji” ocenia za pomocą poziomek, czyli przyznawanych przez siebie odznaczeń. Tłusta Kaczka, gdyńska restauracja, otrzymała dwie poziomki. Jeszcze lepiej, bo na trzy poziomki, oceniona została mieszcząca się w Sopocie restauracja Petit Paris. Kilka punktów mniej zdobyła jadłodajnia usytuowana w Hotelu Gdańsk. Na uznanie autorki przewodnika, zasłużyła także restauracje Cyganeria z Gdyni, a także lokal Sztuczka, mieszczący się w tym samym mieście. Obie otrzyma- ły jedną poziomkę. Wśród wymienionych przez restauratorkę, trójmiejskich lokali, znajdziemy także sopocki White Marlin.
Agata Gołąbek