mobile

Pyszne racuchy z marchewki

Chcecie utrzymać opaleniznę zdobytą w trakcie urlopu powinniście podjadać marchewkę. Poniżej prezentujemy jedną z marchewkowych wariacji.

TAGI
Pyszne racuchy z marchewki

Składniki:

100 g. marchewki

3-4 łyżki mąki kukurydzianej

1/2 łyżeczki sody

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 jajka

sól, pieprz

Wykonanie:

Marchew obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do mąki dodać proszę i sodę - wymieszać. Dodatć roztrzepane jajka, sól i pieprz - zamieszać. Dodać marchew, dokładnie wymieszać i łyżką nakładać na rozgrzany tłuszcz na patalenię. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Podawać z jogurtem naturalnym.

Życzymy smacznego!

 

 

KOMENTARZE

aktualności

więcej z działu aktualności

sport

więcej z działu sport

kultura i rozrywka

więcej z działu kultura i rozrywka

Drogi i Komunikacja

więcej z działu Drogi i Komunikacja

Kryminalne

więcej z działu Kryminalne

KONKURSY

więcej z działu KONKURSY

Sponsorowane

więcej z działu Sponsorowane

Biznes

więcej z działu Biznes

kulinaria

więcej z działu kulinaria

Zdrowie i Uroda

więcej z działu Zdrowie i Uroda